Een blije cadeautip!

De Hanex Cadeaubon: te besteden bij alle Hanex Tankstations en carwashes! 

LEES MEER

Hanex Car Care

Breng je auto weer terug in showroomstaat! 

 

HANEX CAR CARE

Tanken is nog nooit zo lekker geweest!

 

The Tosti Club Nuland

Werken bij Hanex

Bekijk alle openstaande vacatures.

 

SOLLICITEER

Maandabonnement

Onbeperkt wassen voor slechts €27,50 per maand.

VRAAG AAN

Zakelijk

Ondernemers en bedrijven bieden wij de zakelijke Hanex Kaart. Deze kaart kun je gebruiken om te tanken en wassen op rekening. 

LEES MEER

Hanex Voordeelpas

Met een GRATIS voordeelpas krijg je meteen korting op alle wasprogramma’s!

LEES MEER

Familiebedrijf, ontstaan in de kroeg

Ons familiebedrijf heeft zijn naam te danken aan de familie van den Hanenberg. Hanex staat dan ook voor HANenberg EXploitaties.

LEES MEER

De leukste tussenstop

Je ziet zo wie er bij Hanex is geweest!

Winterse Tips van onze Car Care specialist Tibo

11 december 2017

Wellicht overweeg je om je auto te laten polijsten maar twijfel je om het nu te laten doen vanwege het gure winterweer. Heeft dit nu wel nut? Pekel en vieze wegen maken al het werk weer ongedaan is misschien je beredenering.. Pekel, sneeuw en andere wegvervuiling zijn tenslotte niet goed voor de lak en overige onderdelen.

Toch is het niet voor niets om je auto juist nu aan te laten pakken. Door de lak van je auto te polijsten wordt deze glad en zal dus minder vuil aantrekken. Eventueel kun je er nog voor kiezen om een beschermende waxlaag aan te brengen waardoor vuil nog minder hecht en de lak makkelijker te reinigen is. Daarnaast is het belangrijk dat je de auto regelmatig wast. Hierdoor is de kans kleiner dat de pekel en andere vervuiling krassen veroorzaakt.

Wil je meer informatie over polijsten of een afspraak maken? Neem dan contact op met Tibo!

Winterse Tips voor jou en je auto:

• Controleer de bandenspanning en profieldiepte van de banden, zo kun je veilig de weg op bij slecht weer. De profieldiepte is belangrijk voor grip bij een nat wegdek en de bandenspanning is belangrijk om overmatige bandenslijtage tegen te gaan (30% onder de spanning kan al 50% meer slijtage opleveren). Daarnaast zorgt een band, met de juiste spanning, voor minder rolweerstand en dus minder brandstofverbruik. Veilig en ook nog goed voor de portemonnee! Bij alle Hanex Tankstations & Carwashes kun je de bandenspanning controleren en lucht bijpompen. Bij de, Hanex Carwash Oss, Hanex Carwash VeghelShell Hanex de Ruwaard en Esso Hanex Berghem is dit zelfs gratis!

• Onder de 7 graden wordt aangeraden om op winterbanden te rijden. Dit verbetert de remafstand aanzienlijk.

• Vocht in je auto? Gebruik de airco! Dat kan prima en het is zelfs beter voor het systeem dat deze ook in de winter gebruikt wordt. Door de droge lucht die de airco uitblaast verdwijnt de condens op je ramen sneller. En wees gerust: je hoeft niet in de kou te zitten, een airco werkt namelijk ook bij het gebruik van de verwarming.

• Heb je geen airco? Plaats een herbruikbare vochtvreter in de auto (bijv. een Pingi, verkrijgbaar bij Hanex Carwash Veghel), deze absorbeert vocht en je kunt deze gemakkelijk in de magnetron weer gebruiksklaar maken als deze vol zit met vocht.

• Klop je schoenen bij sneeuwval goed uit voordat je de auto instapt, dit vermindert het vochtgehalte in de auto.

• Zet de airco 10 tot 15 minuten voor het bereiken van de eindbestemming uit. Zo kan de condens die nog in het systeem zit eruit en heb je minder kans op nare geuren.

• Gebruik een kurk of speciale houders om de ruitenwissers omhoog te zetten als het gaat vriezen of sneeuwen. Hierdoor is er minder kans op beschadigingen aan het rubber en weet je zeker dat je goed zicht hebt als je de ruitenwissers moet gebruiken. Vervang de ruitenwissers als ze strepen geven.

• Gebruik een anti-vriesdeken (verkrijgbaar bij al onze tankstations) om de voorruit ijsvrij te houden. Dit scheelt in tijd omdat je niet of nauwelijks hoeft te krabben.

• Vet de rubbers van de deuren in. Dit maakt het makkelijker om de deur te openen als het gevroren heeft. Even goed tegen de deur duwen als deze toch dichtgevroren is kan het ijs breken en de deur weer losmaken.

• Controleer de verlichting, vloeistoffen en accu. Zo kun je goed zien en gezien worden en kom je niet voor verrassingen te staan.

• Was je auto regelmatig. Zo blijft de auto beter en makkelijker schoon en wordt je auto minder snel aangetast door pekel, modder en andere wegvervuilingen. Bij onze Hanex Carwashes kun je dan het beste P1 nemen, omdat dit programma ook de onderkant van de auto (met hogedruk) wast en dit voorkomt roestvorming door allerlei soorten wegvervuiling. 

• Acryl Lakverzegeling kun je zien als een super beschermlaag voor je auto die ongeveer 6 weken blijft zitten en je auto beschermt tegen pekel, modder, sneeuw en ijs. Ook zul je beter zicht hebben omdat je ruiten helderder worden. Wasprogramma's met Acryl Lakverzegeling zijn zowel verkrijgbaar bij al onze tankstations met een roll-over als bij Hanex Carwash Oss, Hanex Carwash Heesch en Hanex Carwash Veghel.

• Mocht je liever je auto in de wasboxen wassen, zorg er dan voor dat je het wasprogramma met was neemt! Deze zorgt ook voor een beschermlaagje over de auto. Bij de wasboxen van Hanex Carwashes kun je je auto wassen met osmosewater, hierdoor verwijder je sneller de viezigheid en droogt je auto streeploos op. Het water in de Hanex wasboxen is daarnaast ook nog verwarmd!


BLIJ(F) OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Nooit meer een blije actie missen?
Volg ons op Social Media en schrijf je in voor de Hanex Nieuwsbrief.