Een blije cadeautip!

De Hanex Cadeaubon: te besteden bij alle Hanex Tankstations en carwashes! 

LEES MEER

Hanex Car Care

Breng je auto weer terug in showroomstaat! 

 

HANEX CAR CARE

Tanken is nog nooit zo lekker geweest!

 

The Tosti Club Nuland

Werken bij Hanex

Bekijk alle openstaande vacatures.

 

SOLLICITEER

Maandabonnement

Onbeperkt wassen voor slechts €27,50 per maand.

VRAAG AAN

Zakelijk

Ondernemers en bedrijven bieden wij de zakelijke Hanex Kaart. Deze kaart kun je gebruiken om te tanken en wassen op rekening. 

LEES MEER

Hanex Voordeelpas

Met een GRATIS voordeelpas krijg je meteen korting op alle wasprogramma’s!

LEES MEER

Familiebedrijf, ontstaan in de kroeg

Ons familiebedrijf heeft zijn naam te danken aan de familie van den Hanenberg. Hanex staat dan ook voor HANenberg EXploitaties.

LEES MEER

De leukste tussenstop

Je ziet zo wie er bij Hanex is geweest!

Polijsten: wat doet dit voor je auto?

25 mei 2017
Laten we beginnen bij het begin; waarom worden lakken dof?
 
Daar zijn meerdere redenen voor: 
Oxidatie ontstaat voornamelijk door weersinvloeden. De zon (Uv-straling) en zure regen zijn de belangrijkste factoren voor het oxideren van de lak. De lak verliest zijn glans, wordt stroever en trekt meer vuil aan.
Vervuiling dat op de lak zit belemmert de weerkaatsing van het licht, waardoor de auto zijn glans verliest. De lak wordt ruw en houdt gemakkelijker nieuw vuil vast. Typische vervuiling op de lak zijn wegvuil, teer en vliegroest (Denk aan: auto’s die dicht bij het spoor of industrie staan).
Krasjes zijn niet te vermijden. Ook al was je jouw auto regelmatig - met de hand of in de carwash - zullen krasjes na verloop van tijd altijd opduiken. Op droge dagen, wanneer er veel stofdeeltjes in de lucht hangen, kunnen deze stofdeeltjes microkrassen veroorzaken tijdens het autorijden. Ook een jas of tas die langs de auto gaat kan krassen veroorzaken.. Kortom, krassen zijn erg moeilijk om te vermijden. 
 
Met polijsten worden deze defecten in de lak eruit gepoetst. Door een microscopisch dun laagje van de lak te halen worden fijne krassen, oxidatie en vervuiling verwijderd.  Het laagje dat verwijderd wordt heeft geen invloed op de kwaliteit en de sterkte van het lakwerk. Wat je er voor terugkrijgt; een diepe en intense glans, zoals het was toen de auto net uit de showroom kwam.
 
Na deze behandeling kun je  ervoor kiezen om de lak in een wax of glascoating te zetten. De wax of glascoating beschermt de lak tegen weersinvloeden, en zorgt ervoor dat de lak langer blijft glanzen en makkelijker te reinigen is. Maar hierover binnenkort meer...
 
Met blije groet,
 

Tibo
Hanex Car Care Specialist


BLIJ(F) OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Nooit meer een blije actie missen?
Volg ons op Social Media en schrijf je in voor de Hanex Nieuwsbrief.