Hanex Voordeelpas

Altijd blij onderweg

Kom werken bij de leukste tussenstop!

Familiebedrijf, ontstaan in de kroeg

Moderne auto's in de carwash

27 januari 2022

Er zijn steeds meer moderne auto’s die beschikken over de nieuwste technieken. Zo zijn er in auto’s meer en meer technieken die het verkeer veiliger maken. Hieronder geven we tips die je helpen om optimaal te kunnen genieten van een bezoek aan de leukste tussenstop.  


Wat zet ik uit wanneer ik de wasstraat in ga?
In moderne auto’s zijn steeds vaker systemen gemaakt die ervoor moeten zorgen dat er minder botsingen plaatsvinden in het verkeer. Deze systemen kunnen in carwashes juist zorgen voor botsingen en schade aan auto’s. De beveiligingssystemen kunnen ervoor zorgen dat de auto bijvoorbeeld wil remmen of wil sturen in een carwash wat schade aan een auto als gevolg kan hebben.


Remsystemen

Naast beveiligingssystemen zijn er in verschillende moderne auto’s ook remsystemen gemaakt die het autorijden gemakkelijker moeten maken. Deze systemen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je niet tijdens het wachten voor een verkeerslicht je rempedaal constant ingedrukt hoeft te houden. Deze systemen kunnen er voor zorgen dat de auto niet op de juiste manier doorrolt in de carwash en in botsing komt met een auto achter je.

Start/stop systeem

Ook zijn start/stop systemen van auto’s in carwashes iets wat botsingen of stress kan veroorzaken. Wanneer bij een auto het start/stop systeem geactiveerd is dan slaat de motor af wanneer de auto in neutraal staat. Sommige auto’s hebben de automatische functie dat wanneer de motor afslaat, de handrem automatisch geactiveerd wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de auto stil komt te staan in de carwash en een botsing met andere voertuigen veroorzaakt.
Automatische ruitenwisser

Veel moderne auto’s beschikken over een systeem met sensoren die ervoor zorgen dat ruitenwissers automatisch aangaan wanneer de ruiten nat worden. Deze systemen kunnen in een carwash de ruitenwissers beschadigen. De borstels van de carwash proberen de ruiten schoon te maken maar doordat de ruitenwissers aangaan worden de ruitenwissers beschadigd.

Dus, wat moet je doen voordat je de wasstraat ingaat?

  • Zorg ervoor dat je automatische (hand)remsysteem is uitgeschakeld
  • Zorg ervoor dat je start/stop systeem is uitgeschakeld
  • Zorg ervoor dat je automatische ruitenwissers zijn uitgeschakeld

Waar vind ik informatie over mijn auto?
Wil je weten of jouw auto een van deze systemen heeft en hoe deze uitgeschakeld moeten worden? Kijk dan in de handleiding van de auto, zoek op internet naar deze systemen op de website van het automerk of vraag een van onze medewerkers op locatie om hulp.BLIJ(F) OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS

Nooit meer een blije actie missen?
Volg ons op Social Media en schrijf je in voor de Hanex Nieuwsbrief.